Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Sweden International Horse Show närmar sig och liksom tidigare år finns Svenska Lusitanosällskapet förstås på plats. Dels med en monter på Stallbacken, dels med paddockprogram både lördag och söndag. Välkomna att besöka oss då! Inte mindre än 30 raser är representerade i mässan och lika många har program i paddocken. Samtliga raser tillhör föreningar som är medlemmar i Svenska Hästavelsförbundet och nytt för i år är att SLS i ett av programmen samarbetar med SIF Avel då både en lusitano och en islandshäst visas samtidigt.

Svenska Lusitanosällskapet nya klubbshop

https://www.prima4you.se/collections/svenska-lusitanosallskapet

10% rabatt till alla våra medlemmar första månaden med rabattkod: svlusitanosällskapet19

Lätthanterlig, samarbetsvillig och otroligt ambitiös. Så beskriver Emelie Strömvall sin häst Havano de Peramanca. En häst med fantastiska rörelsemönster och bra gångarter, menade domare Nuno Santos Pereira vid årets Feira och utsåg honom till Bästa hingst och Champion 2019.
Emelie och Havano tävlar för Sunne Ryttarförening
Foto: Jenna Vainionpää

Efter fem nätters fölvakande valde stoet Joia att föla i hagen strax efter utsläpp. Så som det oftast sker i Portugal. När ägaren Katarina Eningsjö kom ut i hagen ett par timmar senare stod han där på vingliga ben, vackert baio-färgad, gul med svart man och ål. P var född.

Foto: Katarina Eningsjö

Det är inte alla dressyrekipage som under knappt ett år går från att tävla i lätta klasser, till att debutera i Prix St George. Men Christina Strand och lusitanovalacken Actor har gjort precis det. Från deras första tävling sommaren 2018 startade de i år i nämnda klass i Laholm, med klart godkända resultatet 64,5%. ”Han är ambitiös och arbetsvillig”, säger Christina när hon ska beskriva Actor. Samma beskrivning kan nog gälla även för henne.

Foto: Ulrica Jacobs