Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Facebookgruppen ”Vi 50+ som tränar och tävlar i dressyr” blev en omedelbar succé. Medlemmarna strömmade till och på tre år har den fått över 3 600 medlemmar. Uppenbarligen fyller den ett stort behov. Initiativtagaren Malena Falkner beskriver den som en social plattform och enorm kunskapsbank, för denna lite äldre målgrupp. Men egentligen började det hela med en knäprotesoperation. Och lusitanovalacken Califa spelar en stor roll i historien.

Lusitanosällskapets erbjudande till medlemmarna om programridning online möts med intresse. En del ser det som ett trevligt alternativ till inställda tävlingar. Andra lockas av att kunna rida i lugn och ro på hemmaplan, men ändå bedömas av en duktig domare. Och duktig och välmeriterad är hon, Intermediaire I-domaren Christina Strand.

Kanske semesterplanerna ännu inte tagit form? Osäkerheten om de fortsatta restriktionerna kring Covid-19 och stängda gränser gör onekligen att alternativen krymper. Men det finns intressanta öppningar, inte minst för den som längtar efter ridsemester och därtill på lusitanohäst! Ridresespecialisten HorseXplore har nämligen tagit in Rotbrunna Häst & Kursgård i sitt utbud.

Våren är på väg - och även fölen! Bedårande föl och stolta uppfödare – vissa saker är sig ändå lika trots en i övrigt märklig vår. Välkomna säger vi därför till de två lusitanohingstar som föddes i april!

Julklappsproblem? Vi har tipset! Keron Psillas Oliveira fotobok ”Lusitano: noble, courageous, eternal” är den givna klappen för hästintresserade i allmänhet, och lusitanovänner i synnerhet. Keron får ofta frågan från fotografer in spe om hur de ska tänka och hennes svar är alltid; fotografera något du älskar, det kommer att lysa igenom. Och hur det lyser om bilderna i denna bok! Vissa foton får en att dra efter andan. Att hon som fotograf är hyllad och flerfaldigt prisbelönt är lätt att förstå.