top of page
Sök

Vad vill en avelsdomare se? Föreläsning av årets feiradomare!

Fredag 15 september, kl. 18-19, på Rotbrunna Häst & KursgårdFoto: Jenna Vainionpää


Årets feira inleds med en föreläsning av domare Rui Almeida, som kommer att berätta hur en avelsbedömning går till och vad som värderas som viktigt hos lusitanohästen. Missa inte den! Anmälan till föreläsningen görs till katarina@rotbrunna.se De som vill delta i den efterföljande pizzabuffén kan ange det i samma anmälan. Föreläsningen är gratis för föreningens medlemmar och buffén kostar 150 kronor inkl kaffe och kaka, vilket betalas till swish på plats.


Lusitanohästar som ska avelsvärderas i Sverige måste bedömas av en domare utsedd av den portugisiska lusitanoföreningen, APSL. Det finns elva godkända domare och en av dem är alltså Rui Almeida. Rui var domare även förra året och kommer nu åter i den rollen. Det är en högst meriterad person som tar sig an uppdraget. Sedan 2001 är han verksam som beridare på Portugisiska Ridskolan, så hans erfarenhet, kunskap och pedagogiska förmåga är imponerande.


Fjolårets feira var den första för Rui Almeida på svensk mark och han var mycket nöjd. ”The horses were well presented, and it was nice to see so many riders and handlers correctly wearing the traditional Traje à Portuguesa.” Det svenska intresset för lusitanoavel tycker han är roligt och med sin föreläsning kan han säkerligen bidra till att stimulera det än mer!


Välkommen!Foto: Jenna Vainionpää


De avelsdomare som varit hos

Comments


bottom of page