top of page

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

Vi följer GDPR, den nya dataskyddsförordningen, vilket innebär att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter. Vi är öppna med vilken data vi samlar in och varför. Vi skyddar din data på bästa möjliga sätt.

De personuppgifter vi samlar in är i första hand sådana som du själv uppger till oss (som namn, adress, mobilnummer, e-post adress etc) när du exempelvis registrerar dig som medlem eller kontaktar oss via några av våra sociala kanaler.

Vi använder dina personuppgifter för att kunna skicka information till dig så som medlemsbrev samt annan förfrågan kommunikation. Men vi delar inte dina personuppgifter med andra. De stannar hos oss, utom när vi har avtal med en tredje part som upprätthåller samma skyddsnivå som vi. Exempel på sådan part kan vara myndighet, företag som förmedlar betalningar, hanterar vårt kommunikationsmaterial eller på annat sätt är viktiga för vår verksamhet.

Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig i våra register, att få dem rättade eller raderade och du kan säga nej till direktmarknadskommunikation från oss. Den gäller också för dig som kommer i kontakt med oss i sin yrkesroll eller som anställd hos oss, vi ansvarar för att behandlingen sker enligt gällande lagstiftning.

Personuppgifter vi samlar in är;

  1. När du registrerar dig som kund/medlem och/eller kontaktar oss

  2. Vid medlemsansökan, anmälan till aktiviteter eller beställning av en tjänst som erbjuds via våra kanaler

  3. När du fyller i dina personuppgifter eller ger oss dina personuppgifter såsom e-post, mobilnummer, telefonummer eller uppger kontonummer för utbetalning.

  4. Om du är medlem hos oss

  5. Om du deltar i våra aktiviteter eller verksamhet

  6. Skriver på t ex en namnlista

Kontakta oss om det är något du undrar över:

Svenska Lusitanosällskapet
c/o Fors 29
137 91 Västerhaninge

kontakt@lusitanosallskapet.se

Personuppgiftsansvarig: Katarina Eningsjö, kassör

bottom of page